Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om er zeker van te zijn dat je niks mist!

Lees ons privacybeleid.

OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS

KUNSTWISSEL

Wil jij werk maken van jouw kunst? Meld je dan aan voor de kunstwissel bij BOEL! Als lokale kunstenaar, fotograaf of designer kan je voor € 25,- excl. BTW een maand lang bij ons exposeren. Daarnaast vragen we een bescheiden commissie van 25% van elk verkocht werk. De kunstexpo bij BOEL wisselt elke maand. Zo houden we de boel levendig en kunnen we zoveel mogelijk upcoming talent een podium en etalage bieden. 

Meedoen? Check de voorwaarden verderop!

In DECEMBER ’19 exposeren de volgende lokale kunstenaars en fotografen bij BOEL:

Sanscreen - Sander Dirks

Robotart

Sanscreen – Sander Dirks
Robotart

Onder het pseudoniem ‘Sanscreen’ maakt Bosschenaar Sander Dirks (1977) zijn robotart. Deze portretten, een soort artistieke liefdesbabies tussen robots, jaren ’80 scifi en #iseefaces, worden geboren uit liefde voor popart, streetart en graffiti.

Sanscreen art sander dirks boel bazaar

Vervue - Sand art

Sand art (stills)

Vervue
Sand Seeing (prints)

Vervue is een project van een Bossche veelkunner/kunstenaar. Hij maakt afdrukken in fijn zand dat op een lichtbak ligt. Hierdoor ontstaat een spel tussen licht en donker. Psychedelisch voer. Denk aan HR Giger meets Rorschach. Deze tekeningen worden gefilmd en als grote beelden geprojecteerd.

Heel interessant voor feestjes en festivals. In die hoedanigheid heeft Vervue dan ook met een leuke rits artiesten samengewerkt, waaronder internationale acts als Steve Lawler, Dimlite en Hudson Mohawke op festivals als het bekende Amsterdamse ADM Festival en het Bossche FAQ Festival.

Tijdens de expo bij BOEL presenteert hij 12 unieke ingelijste Sand Seeing stills. In een gelimiteerde oplage en voor een zeer schappelijke prijs.

Vervue sand art stills boel bazaar

Jana Oddens

Installatie & fotografie
‘Rust in de ‘Raas’

Jana Oddens – Installatie & fotografie
‘Rust in de Raas’

“Terwijl ik word geconsumeerd door het ‘gaan’ ben ik opzoek naar de rust.

Door de tijd te nemen en te kijken naar bestaande objecten in de publieke ruimte ontstaan er nieuwe werelden. Deze werelden gevormd door ritmes, kleuren, vlakken, lijnen, patronen en geluiden geven mij de rust die ik zoek.

Door middel van stilstaand en bewegend beeld wil ik deze rust doorgeven aan anderen, zodat ook zij een innerlijke rust kunnen ervaren.”

De installatie van Jana bevindt zich in de kunskelder en haar foto’s & prints zijn te zien in de Green Room.

Jana Oddens kunstwissel expositie boel bazaar den bosch

 

Wil jij je werk ook presenteren BIJ BOEL?

Er is een boel te zien bij BOEL en om de exposities duidelijker van de shops te onderscheiden, richten we vanaf januari 2020 de GREEN ROOM in voor de kunstwissel. De bestaande expoplekken, zoals de kelder, komen hiermee te vervallen. 

De GREEN ROOM is een aparte, afsluitbare ruimte van 6,5m x 4m, die ook gehuurd kan worden voor workshops en vergaderingen. Op onbezette momenten dient de GREEN ROOM tevens als expositieruimte. Voor lokale kunstenaars, fotografen & designers, die werk willen maken van hun werk. 

De GREEN ROOM biedt de volgende exporuimte:

– 1 groene wand van 6m breed x ca. 2.3m hoog
– 2 houten wanden van 4m breed x ca. 2.3m hoog
– extra: de 2 houten wandjes tussen de ramen bieden ruimte voor kleine werken

Kunstwissel Boel bazaar

Houten wand 4m breed x 2.3m hoog

 

Kunstwissel Boel bazaar

Houten wand andere kant 4m breed x 2.3m hoog

 

Kunstwissel Boel bazaar

Groene wand 6.5m breed x 2.3m hoog

 

Kunstwissel Boel bazaar

2 tussenwanden ca. 90cm breed x 2.30m hoog

Oh ja! We hebben geen sjieke ophangsystemen, omdat elke maker andere wensen heeft. Maar met een beetje fantasie, een hamer en spijkers creëer je zelf de perfecte expoplek. Denk je mee? Great!

 

Voorwaarden deelname kunstwissel:

  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel te selecteren
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel af te wijzen
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor beschikbare exporuimte toe te wijzen 
  • Het aantal te exposeren werken is afhankelijk van de beschikbare exporuimte
  • Foto’s / werken dienen ingelijst te worden aangeleverd, tenzij vanuit artistiek oogpunt anders gewenst
  • Deelname aan de kunstwissel kost 25,- excl. BTW voor één maand. Daarnaast vragen we een commissie van 25% van elk verkocht werk 
  • Tegen een meerprijs à € 50,- per m2 excl. BTW per maand kan je langer exposeren als er ruimte voor is
  • Nog niet ingeschreven bij de KvK? Prima, maar BOEL bazaar is BTW-plichtig en jij feitelijk ook als je bij BOEL werk(en) verkoopt. Tenzij je minder dan € 1883,- aan BTW per jaar betaalt, want dan kom je in aanmerking voor de kleineondernemersregeling. Dit is afhankelijk van de verkoopprijs van je werken. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer BTW je betaalt. Check de website van de Belastingdienst om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling
  • BOEL bazaar stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van de tentoongestelde werken. Als exposant dien je zelf voor een eventuele verzekering voor je werken af te sluiten. BOEL zorgt voor een gedegen alarmsysteem met camera buiten openingstijden
  • Je dient je werken zelf en naar eigen inzicht op te hangen, plaatsen en/of wisselen bij BOEL. Ladders zijn aanwezig, maar alle overige materialen, tools en hulp bij de inrichting dien je zelf te regelen
  • Je dient een (Excel-)lijst te mailen met de omschrijvingen, afmetingen en de verkoopprijzen van de werken die je tentoonstelt. Je krijgt namelijk je eigen barcodes, prijsstickers en een maandelijkse verkooprapportage
  • Voor de promotie op o.a. de website en social media van BOEL dien je het volgende per mail aan te leveren:
   – een korte biografie van max. 120 woorden (kort verhaaltje over jou en je werk)
   – 1 portretfoto of logo van minimaal 500 kb
   – 2 foto’s van je werk(en) van minimaal 500 kb
   – links naar je website, social media kanalen en je emailadres
  • BOEL eist een actieve bijdrage aan de promotie van jouw expositie bij BOEL via je social kanalen, website, nieuwsbrief en/of persoonlijke netwerk, waarin je BOEL tagt. Wij doen onze uiterste best om jou te promoten en verwachten andersom hetzelfde
  • BOEL verwacht ook dat je een ‘opening’ van jouw expositie organiseert en tenminste één dag per week aanwezig bent om bezoekers te woord te staan over jouw werk. De dag en het tijdstip zijn in overleg met BOEL en worden gezamenlijk gecommuniceerd.

Interesse? Neem dan contact met ons op via info@boel.nl o.v.v. ‘kunstwissel’. Vertel iets over jezelf, over je werk en stuur enkele foto’s mee. Houd wel rekening met een (lange) wachttijd!